dijous, 30 de gener del 2014

EXPLICACIÓ DE LA NOSTRA ABSTENCIÓ EN ELS PRESSUPOSTOS DEL 2014




El ple en que s’aproven els pressupostos anuals  no és mai un ple intranscendent  ,  és la declaració d’intencions d’un govern municipal . En aquest cas el primer ple des de que  a Montblanc es va formar  el govern d’unitat .

Els pressupostos presentats ,per un import de  set milions d’euros , marquen una voluntat de continuar amb la major part d’actuacions,  s’hi augmenten les partides destinades a temes socials i s’hi intenta donar una espenta a tot el tema d’arranjament de carrers.

El nostre grup , malgrat ser favorable a grans trets amb els pressupostos presentats , finalment ens hem abstingut. Abstenció motivada  per no haver arribat a un acord sobre  la  proposta de revisar a la baixa les retribucions dels  regidors i regidores.

Ens explicarem, estem convençuts que la feina dels servidors públics s'ha de retribuir dignament, l’esforç , la dedicació i a vegades algunes  renuncies no poden quedar sense valorar ni compensar.

Això no exclou que ara mateix  cal una certa dosi de moderació, hem passat   d’un equip de govern de 7 a 13 regidors  i això representa un augment important dels diners destinats a la retribució dels càrrecs electes . Per aquest motiu i per no gravar tant les arques municipals, nosaltres hem proposat  una reducció de les retribucions de tots els càrrecs electes.

Evidentment  aquesta reducció no arreglaria  totes les possibles mancances del pressupost  municipal , ni permetria augmentar molt més  les partides destinades a serveis socials , ni potser tampoc  incloure-hi totes les propostes que ,de moment ,han quedat en llista d’espera però donaria un missatge de contenció  en un moment socialment difícil .

Amb la nostra postura no volem qüestionar el govern d'unitat , seguim tenint  les motivacions per treballar junts que ens van animar a participar-hi , sí que  hem volgut testimoniar el nostre desacord amb l’augment important de  les partides destinades a retribuir els càrrecs electes.

De fet malgrat la nostra abstenció el pressupost s'ha aprovat  i nosaltres decidirem a quina entitat social aportarem una part de la nostra retribució.
En aquest mateix ple s’ha  aprovat definitivament el reglament regulador de les condicions per la cessió de la sala polivalent de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles.


No hi ha hagut precs ni preguntes .