dimecres, 3 d’octubre del 2012

RESUM DEL PLE ORDINARI DEL DIMECRES 26 DE SETEMBRE


En una sala de plens amb més públic del que és habitual es va desenvolupar el darrer ple el passat dimecres 26 de setembre. Bona part dels  assistents eren veïns de Lilla, la Guardia o Prenafeta que ,acompanyats dels seus alcaldes pedanis,  s’acostaven a la Casa de la Vila per demanar suport en la problemàtica sorgida en el tema del transport escolar.
El ple va començar  amb l’aprovació per unanimitat de la proposta  de nomenament de Joan Rovira Grau  com a Jutge de Pau titular, i de Jaume Moix Masalles com a Jutge de Pau suplent. En el ple anterior l’Entesa, com la resta de grups, ja havíem manifestat el nostre suport a que Joan Rovira  seguís ostentant el càrrec de Jutge de Pau ja que valorem molt positivament la feina feta fina ara.

Seguidament es va aprovar definitivament l'ordenança municipal reguladora de l’ocupació de la via pública amb taules i cadires per a terrasses i similars .L'Entesa havia presentat tot un seguit de suggeriments i propostes amb la intenció d’ajudar a  millorar i completar  l'ordenança aprovada  inicialment . El ple va acceptar les propostes presentades. Ara cal esperar que l’ajuntament faci complir la regulació aprovada! 

Va ser un ple d’unanimitats, d’aquesta forma es va aprovar el conveni entre l’ajuntament i el club de Tenis de Montblanc i les festes locals per l’any 2013 ( 9 i 10 de setembre) Referent al conveni amb el Tenis podem explicar que en aquests moments el club te intenció de construir una pista de pàdel . L'Ajuntament de Montblanc donarà llicència al Club Tennis Montblanc per a l'ús de la pista de pàdel i li concedirà una subvenció única per a ajudar a sufragar les despeses. Aquest conveni tindrà una durada de 10 anys. Val a dir que al nostre grup ens sembla un model a seguir, la col·laboració del sector privat amb l’administració per tal de tirar endavant nous projectes.

En el mateix ple es va aprovar definitivament l’ordenança fiscal reguladora de l’oficina de turisme. En aquest cas nosaltres,igual que havíem fet en l’aprovació inicial, ens vam abstenir.

Per unanimitat també es va aprovar la moció que declara  el municipi de Montblanc territori català lliure. Creiem important destacar la voluntat de tots els grups municipals , ja abans del ple, d’arribar a acords i trobar un redactat de la moció en el que tothom s’hi sentís còmode. Com va dir Matias Vives en la seva intervenció : “En aquest moment Catalunya comença a deixar els manifestos com una expressió de recolzament a determinades  activitats i comença a fer política amb  majúscules com a nació. I dic això perquè per nosaltres  més important que el text concret d’aquesta moció ….entenem que és molt, molt , molt important que això será votat pels tretze regidors d’aquesta casa.” La moció aprovada és un símbol que va més enllà de l’àmbit estrictament municipal però com a institució  més propera als ciutadans l’ajuntament no pot romandre al marge de tot allò que es viu, es sent i es respira a Catalunya.
Un sentit aplaudiment per part de tots els presents va acompanyar als resultats de la votació.

Finalment i ja en el torn de precs i preguntes va ser el moment del públic, es va  plantejar la situació en que es troben les famílies de Lilla, La Guardia o Prenafeta . La Generalitat ha deixat de pagar el transport i el menjador dels escolars dels municipis agregats o pedanies, el Consell Comarcal tampoc te pressupost per seguir assumint  aquesta despesa si la Generalitat no li compensa . L’alcalde es va comprometre a reunir-se amb la resta de grups municipals , amb les famílies … etc per ajudar a trobar una solució.  De fet si les “pedanies” són de Montblanc més enllà de les eleccions de cada quatre anys, és l’ajuntament de Montblanc el primer que ha de mirar de fer costat a aquestes famílies i desprès si cal anar a buscar suport a altres administracions!

En aquest mateix ple es va comentar una pregunta presentada per l’Entesa: 
El senyor alcalde pensa reclamar al Ministeri d’Interior la compensació pels terrenys cedits gratuitament(Per construir la caserna de la Guardia Civil)… així com l'equivalent en euros del 2012 de les quantitats aportades l'any 1952( 96000 ptes), en cas que es procedeixi a la venda d'aquell immoble a tercers?
No va semblar que hi hagués intenció per part de l’equip de govern d’atendre aquesta proposta. Noranta sis mil pessetes de l’any 1952 són molts diners i potser ens ajudaria demanar-ne l’equivalent actual  d’aquestes pessetes!